Ács-Tetőfedő-Bádogos munkák

ács-tetőfedő-bádogos munkák

Ahhoz, hogy tisztában legyünk az ács- tetőfedő- bádogos munkák jelentőségével nem árt megismerni, hogy pontosan miről is szólnak ezek a tevékenységek. Természetes dolognak vesszük, hogy tető van a fejünk felett és bele sem gondolunk milyen gondos ács- tetőfedő- bádogos munka eredményeként nyújt ez nekünk biztos védelmet a külső környezeti hatások ellen. Fontos megemlíteni, hogy az ács-tetőfedő- bádogos munkák összefüggenek, de önállóan is megállják a helyüket.

Mit kell tudni az ács szakmáról?

Az ácsok olyan mesteremberek, akik a fa megmunkálásában jártasak az építkezéseken. Ők felelnek a stabil gerendaszerkezetekért, a faszerkezetek megfelelő megmunkálásáért. Magyarországon már a 14. században megjelent ez a mesterség, mely nagy megbecsülésnek örvendett hosszú időn keresztül.

Miért jelentős a tetőfedőfedés művészete?

Nyugodtan nevezhetjük művészetnek, hiszen különféle alakzatokban és stílusban készülhetnek tetőszerkezeteink. A tetőfedő felelőssége, hogy biztonságos és védelmet nyújtó fedél kerüljön mindenki feje fölé. Legyen az egy családi ház vagy egy közintézmény. Nem csupán a fedés, hanem a felújítási munkálatok is a tetőfedő hatáskörébe tartozik.

Hogy kapcsolódik a bádogos szakma az építőiparhoz?

Ezen szakma művelői nem csupán edények készítésére szakosodhatnak, vannak úgynevezett épületbádogosok, akik épületszerkezeti elemek csatlakozását segíti munkájával. Illetve hozzá tartozik az ereszcsatornák elkészítése és a tető egyes díszei is. Ezeket nem csak elkészíti, hanem össze is szereli a helyszínen, ezzel tökéletesítve az épület küllemét.

Milyen ács- tetőfedő- bádogos munkákat vállalunk?

Vállaljuk közületi és lakossági épületek ács – tetőfedő – bádogos munkáinak komplett kivitelezését, időszakos javítását valamint karbantartását, felújítását.